Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ И СТЕПЕН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯ ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА МИГ,,ПРЕСПА’’

17 Feb 2015 Новини | Comments Off
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ И СТЕПЕН НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯ ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА МИГ,,ПРЕСПА’’

На 11.02.2015г. и 16.02.2015г. бяха подписани договори за безвъзмездна финансова помощ по одобрени проекти от последния обявен прием на проектни предложения към Стратегия за местно развитие на МИГ,,Преспа’’. Договорите бяха подписани между трите страни-бенефициенти, Държавен фонд ,,Земеделие’’, Разплащателна агенция и МИГ,,Преспа’’.

По мярка 312 ,,Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия’’ са сключени два договора за изпълнение на следните проекти:

1. Проект с наименование „Завeдение за бързо храненев УПИ 1-161.44 къщи за почивка по плана на гр. Чепеларе, общ.Чепеларе“, кандидат „КОСОВСКИ ХАН” ЕООД, със стойност на одобрената и договорирана субсидия от 100 422, 20лв.

В проекта се предвижда изграждането на производствено-търговски обект с търговското име ”Косовски хан” , ситуиран на централна пътна артерия – път 86, свързваща градовете Пловдив – Пампорово –Смолян, за производство на закуски, ръчен хляб, тестени изделия, ритуални и обредни пити, типични ястия от родопската кухня с възможности за увеличаване на персонала и приготвяне на ястия за изхранване в бъдеще на гостите и почиващите в комплекса за отдих.

2. Проект с наименование „Развитие на туризма в община Лъки, чрез изграждане на комплекс от стаи за настаняване в с.Борово“, кандидат „Калина -Борово“ ООД, със стойност на одобрената и договорирана субсидия от 98 082,44 лв.

В проекта се предвиждат дейности за преустройство, пристройка и надстройка на съществуващ строеж в с.Борово, община Лъки и изграждане и въвеждане в експлоатация на къща за гости. Проектните дейности обхващат строително-монтажни работи, доставка и монтаж на мебелно обзавеждане и оборудване

По мярка 321 ,,Основни услуги за населението и икономиката в селските райони’’ е договорирано изпълнението на следния проект:

1. Проект с наименование „Внедряване на ЕСМ в сградите на ДВХУИ- с.Джурково и ОбА-гр.Лъки“, кандидат община Лъки със стойност на одобрената и договорирана субсидия от 184 547, 14 лв.

В проекта се предвиждат дейности за въвеждане на енергоспестяващи мерки в две сгради: сградата на общинска администрация, гр.Лъки и тази на Дом за възрастни хора с умствена изостаналост в с.Джурково, община Лъки. Дейностите за подобряване на условията за живот и труд са полагане на топлоизолация по стени и под, подмяна на дограма , подмяна на осветлението, смяна на котел и промяна на горивото, смяна на отоплителните тела и др.

Съгласно чл.10, ал.5 от Наредба 23 крайният срок за изпълнение и отчитане на проекти към Стратегията за местно развитие е 30.07.2015г, а по проекти включващи строително монтажни работи до 15.09.2015г .

Резултатът към настоящия момент: В трите офиса на МИГ,,Преспа’’ са приети 37 проектни предложения, подадени са в ДФ „Земеделие“, РА-22 броя,одобрени са от страна на ДФ „Земеделие“-РА -20 , 3 отказа на бенефициенти от подписване на договор и 17 подписани договора.

Предстоящи дейности по изпълнение на Стратегия за местно развитие:

Към момента са изпълнени изцяло два от проектите, като единият е изцяло изплатен и отчетен. Всички останали проекти със сключени договори са в процес на изпълнение, предстои тяхното отчитане и изплащане на договорираната субсидия. На всички тях предстои да бъде извършена мониторингова проверка от страна на МИГ,,Преспа’’

Предстоят възлагане и изпълнение на дейности по придобиване на умения и постигане на обществена активност на територията на МИГ,,Преспа’’: извършване на анализи и социологически проучвания, изработване на рекламни и информационни материали, организиране и провеждане на обучения за екипа и управителния съвет, за местни лидери, бенефициенти и представители на бизнеса.

За повече информация и контакт:

Офис на МИГ ,,Преспа‘‘-гр.Чепеларе

Ул.,,Беломорска‘‘ 44 б, ет.1 на сградата на бивш ,,Дом за деца и юноши‘‘

Телефони за връзка:

Експерт стратегия-Екатерина Янкова-0888 615 956

Счетоводител-Иванка Талева-0886 797 808

Технически сътрудник-Райна Ралчева-0885 84 32 23

Офис на МИГ ,,Преспа‘‘ – с.Баните:

Експерт стратегия-Соня Ружинова- 0888 007 126

Офис на МИГ,,Преспа‘‘ – гр.Лъки:

Експерт стратегия – Надежда Бабугерова-0882 42 11 13

На сайта на Сдружението – www.migprespa.com

На фейсбук страницата на МИГ ,,Преспа‘‘-СНЦ МИГ,,Преспа‘‘

Екипът на МИГ „Преспа“