Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Обучение на тема Обучение на тема “Възможности за разнообразяване на туристическите дейности на територията на МИГ”Преспа”. Алтернативни форми на туризъм.‘‘

18 Nov 2014 Новини | Comments Off
Обучение на тема Обучение на тема “Възможности за разнообразяване на туристическите дейности на територията на МИГ”Преспа”. Алтернативни форми на туризъм.‘‘

На 11 и 12 ноември 2014г. в гр.Чепеларе се проведе обучение за бенефициенти на МИГ,,Преспа‘‘, за местни НПО и за местния бизнес на територията на общините Баните, Лъки и Чепеларе. Обучението е част от дейностите за придобиване на знания и умения и постигане на обществена активност на територията на Сдружението. То бе организирано от фирмата-изпълнител Фондация ,,РЗСД-Авицена‘‘.

Като територия с много добре развит туризъм-селски, познавателен, религиозен, балнеоложки, ловен и др. темата провокора интереса на присъстващите на обучението и бе изключително полезна с възможностите за разнообразяване на туристическите дейности.

На обучението присъстваха представители на туристическия бранш от трите общини-собственици и служители на хотели и къщи за гости, на местни неправителствени организации и стопанства, желаещи да разнообразят своите дейности, както и кандидати с проекти към МИГ,,Преспа‘‘.

Темите, които се разгледаха бяха много разнообразни като видовете туризъм, условията за развитие на туризъм, стратегии за развитието му, начините на финансиране на селски и алтернативен туризъм, видовете алтернативен туризъм и приложението им на територията на МИГ,,Преспа‘‘.

Обучението протече сред оживена дискусия между обучаемите и лекторите относно възможностите за развитие на туризма в неговите разновидности, трудностите за прилагането на алтернативните форми, слабите и силни страни за развитието му на територията на общините Баните, Лъки и Чепеларе.

Освен новата информация, възникналите в процеса на обучение и споделени идеи, присъстващите размениха контакти и обещания за сътрудничество между заетите в туристическия бранш.