Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Обучение за екипа и управителния съвет на МИГ,,Преспа‘‘ на тема “Емоционална интелигентност на работното място. Решаване на конфликти”

14 Nov 2014 Новини | Comments Off
Обучение за екипа и управителния съвет на МИГ,,Преспа‘‘ на тема “Емоционална интелигентност на работното място. Решаване на конфликти”

На 03 и 04.11.2014г. се проведе обучение за екипа и членовете на управителния съвет на МИГ ,,Преспа‘‘ на тема “Емоционална интелигентност на работното място. Решаване на конфликти ‘’.

Обучението е част от планираните дейности за придобиване на знания и постигане на обществена активност на територията на МИГ и бе организирано и проведено от фирмата-изпълнител на обществената поръчка-Фондация  ,,Разпространение на знание и социални дейности Авицена’’

To бе проведено в гр.Кърджали.  Неговата цел  бе да се представят знания за емоционалната интелигентност и управление на емоциите, които да подпомогнат участниците да се справят успешно със стреса в работата си и да се чувстват по-удовлетворени от нея. Трябваше да се насочи вниманието на участниците към осъзнаване на собствените емоции, както и тези на другите, възможността да ги управляваме, вербалната и невербална комуникация. Всички тези знания и умения бяха важни за добрата екипна работа в екип от хора с изразени лидерски позиции и силна индивидуалност.

Обучението се състоя в две части-лекционна, под формата на презентации и практическа-под формата на интерактивни игри.

Практическите упражнения дадоха възможност на участниците в обучението да идентифицират по невербален път и чрез интерактивни техники слабостите при комуникацията с другите от екипа, да подтикнат към самонаблюдение и толерантност, емпатия и рефлективност при работа в екип.

Всеки един от участниците си тръгна с убеждението, че подценявани аспекти в работния процес като анализа на емоциите ни при работа в колектив и контрола над тях всъщност играят съществена роля за постигане на резултати в работата.

Прилагането на подхода ,,Лидер‘‘ изисква от една страна в този процес да участват хора с изявени лидерски качества, позиции и активност. От друга страна тези лидери трябва да работят в мрежа с други такива като членовете на управителния съвет, представители на местната общност и бенефициенти. Това изисква умението да преодоляваш стреса и негативните емоции и да намериш допирната точка при общуването с останалите. Наученото по време на двата обучителни дни ни даде насоки за размисъл над поведението ни и изразяването на емоциите.