Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Обучение “Идентификация на проблеми в управлението, вземане на управленски решения и подпомагане на сътрудничеството м-у публична власт, местни лидери и МИГ”

14 Nov 2014 Новини | Comments Off
Обучение “Идентификация на проблеми в управлението, вземане на управленски решения и подпомагане на сътрудничеството м-у публична власт, местни лидери и МИГ”

На 10 и 11.11.2014г. се проведе обучение за членовете на екипа и управителния и контролни съвети на МИГ,,Преспа’’ на тема “Идентификация на проблеми в управлението, вземане на управленски решения и подпомагане на сътрудничеството м-у публична власт, местни лидери и МИГ”. Обучението бе организирано и проведено от фирмата-изпълнител Фондация ,,РЗСД-Авицена’’.

Темата бе изключително интересна за обучаемите, поради самата специфика на работа на МИГ, в която членовете на екипа и на УС и КС са представители от териториите на три общини- Баните, Лъки и Чепеларе. Изисква се координиране на дейности и решения и работа в екип както между екипа и управителния съвет, така и между МИГ, публична власт и местна общност. Тази сложна йерархическа система на работа на местните групи води неминуемо до ежедневна необходимост да се решават бързо проблеми от различно естество. Същевременно МИГ работи в тясна връзка и е подчинена на управителните органи като Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд ,,Земеделие’’, а и подходът ,,Лидер’’ е новаторски подход за България, което предполага, че повече от възникващите проблеми са нови и за тях решения се търсят в процеса на работа.

Обучението бе проведено в две части-лекционна и дискусионна.

В лекционната част бе дефинирано понятието проблем в управлението, типовете проблеми и тяхната идентификация, видовете решения и самият процес на взимане на решения, творчество и алтернативи при взимане на управленски решения и др.

В дискусионната част се показа на практика и чрез дискусии как да се направи схема на реални възникнали проблеми, решаваха се казуси и се даваха предложения за начините за правилното идентифициране на проблема и  намиране на най-удачните решения според вида на проблема.