Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Прессъобщение

17 Apr 2013 Новини | Comments Off
Прессъобщение

Изпълнителният директор на МИГ “Преспа” – г-н Росен Деянов присъства на еднодневен работен семинар за запознаване с възможността за включване в партньорската Мрежа, за насърчаване на устойчивото развитие на туризма в региона. На срещата се представиха Стратегията и Бизнес-планът за създаване и функциониране на партньорската Мрежа, както и обсъдиха принципите на изграждане, целите и дейностите, начините за комуникация и управление на новата структура.


Прессъобщение

The Programme is co-funded by the European Union (ERDF)

and National Funds of Greece and Bulgaria

Уважаеми дами и господа,

Сдружението  на хотелиерите, ресторантьорите и търговците  – Чепеларе, е един от шестте партньори, които вече втора година изпълняват проект Иновативна и щадяща природата мрежа  за развитие и насърчаване на предприемачеството”, акроним: ЗЕЛЕНИ  ТОЧКИ,

Проектът е  насочен към разработването на нов общ туристически продукт в родопската част на  България и Гърция на територията на общините Комотини, Ксанти и Александруполис в Гърция, както и Хасково, Чепеларе и Рудозем в България. Целта е да се повиши конкурентноспособността на туристическия сектор в региона,чрез прилагане на принципите за устойчив туризъм.

Изпълнението на проекта започна със запознаване на представители на  заинтересованите страни от териториите на посочените градове с концепцията  за устойчиво управление на туризма. Поемайки ангажименти за спазването на минимални общи изисквания към техните туристически продукти те поставиха началото за създаване на нова партньорска мрежа, която ще обедини през настоящата година усилията им за постигане на конкретни резултати в бизнеса.

Създаването на обща партньорска Мрежа на предприемачи и туристически обекти върху цялата площ на проекта, е предпоставка за  предприемане на конкретни общи действия за повишаване на конкурентноспособността на туристическия бизнес в отделните туристически локализации. Основно място сред планираните дейности е създаването на общ за трансграничния регион Маркетингов план, чието изпълнение ще има ресурсната подкрепа на проекта за създаването на печатни рекламни материали и видеофилм за всяка отделна локализация. Ще бъде подпомогнато  създаването на обща Организация за управление на дестинация, която обхваща Родопите и Егейското крайбрежие между реките Марица и Места. В рамките на тази организационна структура ще бъде разработена Система за управление на дестинацията, базирана на новите Интернет технологии за реклама и промоция, в която ще бъдат включени всички членове на Мрежата.

На  26 март 2013 година в Хотел „Чепеларе”- гр.Чепеларе  се проведе еднодневен работен  семинар,организиран от фирма „НЕО ПРИНТ” – ООД.   На него участниците – собственици на обекти за настаняване и изхранване, както и представители на туристически обекти и атракции от община Чепеларе -   се запознаха с възможността за включване в  партньорската  Мрежа за насърчаване на устойчивото развитие на туризма в региона. Те  се запознаха със Стратегията и Бизнес-плана за създаване и функциониране на партньорската Мрежа, както и   обсъдиха принципите на създаване, целите и дейностите, начините за комуникация и управление на новата структура.